Име на болест: Велигденче персиско - Veronica persica
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Едногодишно растение високо 10 - 35 цм. Има повеќе тенки полегнати влакнасти стебленца кои се разгрануваат. Листовите се овални, влакнасти, по периферијата назабени со кратка петелка. Цветовите се плави поединечни. Се наоѓаат на врвот на стеблото. Произведува 50 - 100 семки. Домаќин на некој болести и нематоди.повеќе слики >>

Препарати

BASAGRAN

BASAGRAN 480 SL

BASAGRAN DP-P

BAZANO

BENTAZON 480 EC

CAMBIO

OHIZON SL

BEVETOMP

DOST 330 EC

HERBA STOP 330 EC

MARATON 375 SC

METEOR 330 EC

MOST MIKRO 365 SC

PANDIDA 330 EC

PENDIPIN 330 EC

STOMP 330 E

STOMP AQUA

STON

WING-P

DICURAN FORTE 80 WP

TENA

TOLUREX 50 SC

TOLUREX 50SC

TOLURON 80 WP