Име на болест: Лисичка опашка, ползечка (мачкина опашка) - Alopecurus myosuroides
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Alopecurus myosuroides
Едногодишно растение често озимо високо до 80 цм. Стеблото исправено глатко. Листовите долги 3 - 16 цм, глатки со груба ивица. Јазичето отворено. Цвета напролет и летото. Цветот е исправен класовидна метлица.повеќе слики >>

Препарати

PANTERA 40 EC

LEOPARD 5 EC

CALLISTO 480 SC

BEVETOMP

DOST 330 EC

HERBA STOP 330 EC

MARATON 375 SC

METEOR 330 EC

MOST MIKRO 365 SC

PANDIDA 330 EC

PENDIPIN 330 EC

STOMP 330 E

STOMP AQUA

STON

WING-P

DICURAN FORTE 80 WP

TENA

TOLUREX 50 SC

TOLUREX 50SC

TOLURON 80 WP