Име на болест: Дива лобода бела - Chenopodium album
Култура: ЛУБЕНИЦА
Опис: Едногодишно растение високо 20 - 180 цм. Стеблото е исправно и разгрането од основата. На младото стебло и на листовите се наоѓа бел прав. Листовите се долгнавесто јајцевидни, со назабени ивици и со долга петелка. Цветовите се ситни, зеленкасти, собрани во метлино соцветие. Плодот е сјаен, мазен, бубрежновидно оравче. Едно растение може да произведе и до 800000 семки.повеќе слики >>

Препарати

BASAGRAN

BASAGRAN 480 SL

BASAGRAN DP-P

BAZANO

BENTAZON 480 EC

CAMBIO

OHIZON SL

GOLIJAT

GOLTIX WP 70

BEVETOMP

DOST 330 EC

HERBA STOP 330 EC

MARATON 375 SC

METEOR 330 EC

MOST MIKRO 365 SC

PANDIDA 330 EC

PENDIPIN 330 EC

STOMP 330 E

STOMP AQUA

STON

WING-P

HARMONY 75 WG