Име на болест: Здравец - Geranium dissectum
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Едногодишно или двегодишно растение висока до 35 цм. Стеблото е исправено јако разгрането и влакнесто. Листовите се еден спрема друг нарежани во 5 - 9 делови кои понатаму се разделуваат на по три заба. Цветовите се ситни црвени. Се појавуваат од мај до септември. Плодовите се влакнести. Има лековити особини.повеќе слики >>

Препарати

BASAGRAN

BASAGRAN 480 SL

BASAGRAN DP-P

BAZANO

BENTAZON 480 EC

CAMBIO

OHIZON SL

AGROPIN GLIFPIN

BOOM EFEKT

CIDOKOR

DOMINATOR

GLYFOS

GLYPHOGAN 480 SL

HERBOCOR

OXALIS

RANDAP

SIRKOSAN

TOTAL 480 SL

TOUCHDOWN SISTEM 4

DICURAN FORTE 80 WP

TENA

TOLUREX 50 SC

TOLUREX 50SC

TOLURON 80 WP