Име на болест: Дива лобода бела - Chenopodium album
Култура: СОНЧОГЛЕД
Опис: Едногодишно растение високо 20 - 180 цм. Стеблото е исправно и разгрането од основата. На младото стебло и на листовите се наоѓа бел прав. Листовите се долгнавесто јајцевидни, со назабени ивици и со долга петелка. Цветовите се ситни, зеленкасти, собрани во метлино соцветие. Плодот е сјаен, мазен, бубрежновидно оравче. Едно растение може да произведе и до 800000 семки.повеќе слики >>

Препарати

CALLISTO 480 SC

BEVETOMP

DOST 330 EC

HERBA STOP 330 EC

MARATON 375 SC

METEOR 330 EC

MOST MIKRO 365 SC

PANDIDA 330 EC

PENDIPIN 330 EC

STOMP 330 E

STOMP AQUA

STON

WING-P

HARMONY 75 WG