Име на болест: Компирова вошка - Aulacorthum solani Kltb.
Култура: КОМПИР
Опис: Холоциклична или анхолоциклична и хетероетична вошка. Развива околу 10 генерации годишно, штетник е на компирот, но како полифаг се јавува на голем број растителни видови. Утврдена е како вектор на околу 40 вируси. Економски праг за третирање е 10 - 20% зараза на растенијата.повеќе слики >>

Препарати

DECIS EC-2,5

K-Obiol 25 EC

KOBIOL EC-25

RITMUS

BEVETOX 40 E

DANADIM PROGRESS 400 EC

DIMETOGAL

FOSFAMID 40 EC

PERFEKTHION

ROGOR L40

KAPIN 2,5 EC

KARATE ZEON 5 SC

KING

MARKATE 100 CS

SPARVIERO 10 CS

TORNADO 5% EC

ETIOL SPECIJAL

ETIOL TECEN