Име на болест: Чистец едногодишен - Stachys annua
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Едногодишно растение високо 30 cm. Стеблото исправно разгрането. Листовите издолжени, елипсовидни долги 2, 5 - 5 cm. Цветовите се групирани со бледожолта боја големи околу 1 cm. Отровна содржи алкалоиди. Медоносно растение.повеќе слики >>

Препарати

GOLIJAT

GOLTIX WP 70

BEVETOMP

DOST 330 EC

HERBA STOP 330 EC

MARATON 375 SC

METEOR 330 EC

MOST MIKRO 365 SC

PANDIDA 330 EC

PENDIPIN 330 EC

STOMP 330 E

STOMP AQUA

STON

WING-P