Име на болест: Толчница - Portulaca oleracea
Култура: ДОМАТИ
Опис: Едногодишно растение високо 15 - 30 cm. Стенблото е меснато, голо, полегнато и разгрането, со црврнкаста боја. Гранките се шират по земјата и ги потиснуваат другите растенија. Листовите се со јајцевиден облик, наизменични, меснати, сјајни, по рабовите црвенкасти. Искорнетото растение во додир со почвата лесно се вкоренува. Пресеченото растение развива нови растенија. Цветовите се мали, жолти. Растат поединачно или 2 - 3 заедно. Плодот е чаура. Семето е бубрежно, сплеснато. Произведува околу 9000 семки. Медоносно растение, домаќин на нематоди.повеќе слики >>

Препарати

BEVETOMP

DOST 330 EC

HERBA STOP 330 EC

MARATON 375 SC

METEOR 330 EC

MOST MIKRO 365 SC

PANDIDA 330 EC

PENDIPIN 330 EC

STOMP 330 E

STOMP AQUA

STON

WING-P