Име на болест: Петопрст - Potentilla reptans
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Повеќегодишно растение долг околу 1 м. Стаблото е полегнато во облик на столони и повеќе или помалце влакнасто. Тамо каде што коленото на стебленцето ја допира почвата се развива корен. Со сечењето на столоните настануваат нови растенија. Листот е прстесто сложен. Се состои од пет лиски обратнојајцевиден. назабен со долги петелки. Листовите се голи и влакнасти. Цветот е жолт. Се размножува со семе и вегетативно. Отпотрн плевел тежок за уништување.повеќе слики >>

Препарати

SEKATOR

SEKATOR ® OD

GRANSTAR 75 WG

HERBASTAR 750 WG

DICURAN FORTE 80 WP

TENA

TOLUREX 50 SC

TOLUREX 50SC

TOLURON 80 WP