Име на болест: Мртва коприва - Lamium amplexicaule
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Lamium amplexicaule
Едногодишно растение високо 5 - 30 цм. Стеблото е исправно или полегнато, голо. Обично се разгранува при основата. Долните листови се округли, мали, со петелки, а горните крупни и седечки. Цветовите се групирани со бледоцрвена боја. Горната усна на цветорт е цела, исправена, влакнеста и штитеста, а долната троделна. Произведува околу 200 семкиповеќе слики >>

Препарати

PULSAR 40 SL

AGROPIN GLIFPIN

BOOM EFEKT

CIDOKOR

DOMINATOR

GLYFOS

GLYPHOGAN 480 SL

HERBOCOR

OXALIS

RANDAP

SIRKOSAN

TOTAL 480 SL

TOUCHDOWN SISTEM 4

LINUREX 50 SC

LINUREX 50 WP

LIRON tecen

CALLISTO 480 SC