Име на болест: Глушина обична (граор) - Vicia sativa
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Едногодишна озимо растение високо до 1 м. Стеблото е тенко, полегнато и многу разгрането. Се качува по другите растенија. Листовите се перјасто сложени, долгнавестоовални. Имаат гранести ластари со кои се зафаќаат за растенијата. Обично два цвета се наоѓаат во пазувата на листот, со пурпурноцрвена боја. Плодот е мешунка долга 2, 5 - 8 цм, а широка 4 - 15 цм со сиво црна боја. Со 4 - 12 семки. Преносител на нематоди.повеќе слики >>

Препарати

DICOPUR TOP 464 SL

DMA EXTRA 600 SL

KOROVICID

MUSTANG

U 46-D

DICURAN FORTE 80 WP

TENA

TOLUREX 50 SC

TOLUREX 50SC

TOLURON 80 WP