Име на болест: Овес див пролетен - Avena fatua
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Avena fatua
Едногодишно растение високо 50 - 140 цм. Коренот долг до 120 цм. Стеблото е исправно глатко. Листовите се долги 10 - 45 цм, темнозелени, мазни, рабовите малце влакнасти. Ракавецот е отворен. Цветот е растресита метлива со повеќе етажи. Плевиците имаат осилки. Произведува просечно 800 семки.повеќе слики >>

Препарати

CALLISTO 480 SC

GOLIJAT

GOLTIX WP 70

LORD 700 DG

SENCOR WP 70

SENCOR ® WG 70

DICURAN FORTE 80 WP

LINTUR 70 WG

LOGRAN 20 WG

TENA

TOLURON 80 WP