Име на болест: Праскова црна вошка - Brachycaudus persicae Pass
Култура: КАЈСИЈА
Опис: Вошката се развива на праска, бадем, слива, кајсија и др. Силно ги набрчкува лисјата. Презимува како јајце на праската, а може и во почвата како ларва на коренот. Дава 15 до 20 генерации.повеќе слики >>

Препарати

BEVETOX 40 E

DANADIM PROGRESS 400 EC

DIMETOGAL

FOSFAMID 40 EC

PERFEKTHION

ROGOR L40

ETIOL SPECIJAL

ETIOL TECEN

LANATE 20 L

LANATE 25 WP

METHOMEX 90-SP

METOMIL 90 SP

NEOMYL 90 WP

PILARMATE

MASAI