Име на болест: Пелин обичен - Artemisia vulgaris
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Artemisia vulgaris
Повеќегодишно растение високо 40 - 200 цм. Има дрвенас изданок. Стеблото е исправно полудрвенасто многу разгрането и цврсто. Листовите се наизменични перјасти, разделени од долната страна памуковобели. Цветовите се собрани во долги густи гроздасти соцветија, кои се со кафеножолтеникава боја. Немаат латици. Цветаат од јуни до септември. Едно растение може да даде до 700000 иљади семки.повеќе слики >>

Препарати

AGROPIN GLIFPIN

BOOM EFEKT

CIDOKOR

DOMINATOR

GLYFOS

GLYPHOGAN 480 SL

HERBOCOR

OXALIS

RANDAP

SIRKOSAN

TOTAL 480 SL

TOUCHDOWN SISTEM 4