Име на болест: Лозова зелена цикада - Empoasca vitis Goethe
Култура: КОМПИР
Опис: Напаѓа на лоза, компир и хмељ. Презимува како адулт во пукнатините на кората и по конструкциите во насадот. Јајцата ги полагаат на листовите во мај, пилењето е по 5 - 7 дена. Ларвите шмукаат сокови од листовите и развиваат 3 - 4 генерации годишно.повеќе слики >>

Препарати

OHIDAN C-50

OHIDAN P-5

CONFIDOR 200 OD

CONFIDOR SL 200

KOHINOR 200 SL

PREMIER 20% WP

QUANTUM SC

RAPID

WARRANT 200 SL

IMIDAN 50 WP