Име на болест: Кравјанка, обична - Vaccaria pyramidate
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Монокарпен едногодишен ранопролетен или есенско - пролетен плевел. Стеблото е исправено, при основата без лисна розета, покриено со восочна превлака, високо околу 60 цм. Има соцветие метлица, со долги дршки и розова боја. Се шири антропохорно - преку семенскиот материјал. Најмногу е распространет во граорицата, грашокот, стрништите жита.повеќе слики >>

Препарати

BASAGRAN

BASAGRAN 480 SL

BASAGRAN DP-P

BAZANO

BENTAZON 480 EC

CAMBIO

OHIZON SL

ACCURATE 20 WG