Име на болест: Рѓесто пајаче - Vasates (Aculus) lycopersici
Култура: ДОМАТИ
Опис: Се појавува во оранжериите после спроведување биолошко сузбивање на штетниците. Ги напаѓа лисјата, стеблото и плодовите. Поради оштетениот епидермис покорицата на плодовите пука. Лисјата стеблото и плодовите се рѓасто кафеави како да се опламени. Се сретнува локално по група растенија.повеќе слики >>

Препарати

BEVETOX 40 E

DANADIM PROGRESS 400 EC

DIMETOGAL

FOSFAMID 40 EC

PERFEKTHION

ROGOR L40

ETIOL SPECIJAL

ETIOL TECEN