Име на болест: Дива ротквица - Raphanus raphanistrum
Култура: КРОМИД
Опис: Едногодишна често озимо растение високо 30 - 80 цм. Коренот тенок и вретенест. Стеблото е исправно, разгрането, грубо, со влакненца. Листовите зелени и груби. Долните се разделени и влакнести, а горните малку засечени. Цветот е гроздаст со бледожолта боја. Плодот е мешунка која кога созрева пука. Просечно дава 160 семки. Има лековити својства и е паша за пчелите. Пренесува болести и нематоди.повеќе слики >>

Препарати

BASAGRAN

BASAGRAN 480 SL

BASAGRAN DP-P

BAZANO

BENTAZON 480 EC

CAMBIO

OHIZON SL