Име на болест: Школкаста штитеста вошка - Quadraspidiotus ostreaformis
Култура: ДУЊА
Опис: Развива една генерација годишно. Презимува како ларва од втор степен на кората од стеблото. Имагата се јавуваат во мај. Штетите на растенијата ги причинуваат и ларвите и имагата со шмукање сокови и лачење големо количество на „медена роса“.повеќе слики >>

Препарати

LANATE 20 L

LANATE 25 WP

METHOMEX 90-SP

METOMIL 90 SP

NEOMYL 90 WP

PILARMATE