Средства за заштита: ФУНГИЦИДИ
Активни материи: Cymoxanil; Propamocarb;
Име на препарат: PROXANIL

Употреба:

Препаратот PROXANIL во својот состав има две активни материи: 50 g/L cymoxanil and 400 g/L propamocarb hydrochloride. Активната метрија cymoxanil поседува куративно дејство, брзо навлегува во листот и ја спречува инфекцијата додека пак активната материја propamocarb поседува продолжено дејство и го спречува понатамошното прортување на спорите. Се употребува за сузбивање на пламеница кај компирот (Phytophthora infenstans). Максималната доза за еден третман изнесува 2 L/ha а дозволени се до 4 третмани во текот на вегетацијата.


Предупредување:


Каренца:

14 дена пред берба.Добавувач: ТДПТУ „АГРО ЈУНИКОМ“ ДООЕЛ увоз-извоз - Скопје / веб страница
Производител: AGRIPHAR S.A / веб страница