Средства за заштита: ФУНГИЦИДИ
Активни материи: Benalaxyl M; Mancozeb;
Име на препарат: FANTIC M WG

Употреба:

FANTIC M WG содржи 64% манкозеб и 4% беналаксил М. Наменет е за сузбивање на пламеница кај градинарски култури, овошни видови и винова лоза во концентрација од 2,5 kg/ha со потрошувачка на вода од 200 - 400 L/ha за компир, кромид, лук и праз и потрошувака од 200 - 1000 L/ha за домат, модар патлиџан, диња, лубеница и винова лоза. Најдобро е да се третира превентивно или на почетокот од развојот на болеста.


Предупредување:

Дозволени се до две третирања во текот на вегетацијата во размак од 7 - 14 дена за компир, домат, кромид, лук, праз, диња и лубеница и во размак од 10 - 14 дена за винова лоза.


Каренца:

компир, лубеница, диња 7дена; домат и модар патлиџан 3 дена; кромид, лук и праз 28 дена; винова лоза 42 дена;Добавувач: ТДПТУ „АГРО ЈУНИКОМ“ ДООЕЛ увоз-извоз - Скопје / веб страница
Производител: FMC Corporation САД / веб страница