Име на болест: Канадска суволетница - Erigeron canadensis
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Едногодишно или двогодишно растение високо 30 - 120 цм. Стеблото е исправено, влакнесто и грубо. Листовите се наизменични, тенки и долги, влакнести. Цвета во лето и есен. Цветовите се многубројни, собрани во долги метлици со многу странични гранчиња на врвот на стеблото. Обично се со бела или жолтеникава боја. Едно растение може да произведе до 120000 семки.
Преносител е на некој болести и инсекти.повеќе слики >>

Препарати