Име на болест: Кравјанка, обична - Vaccaria pyramidate
Култура: 'РЖ
Опис: Монокарпен едногодишен ранопролетен или есенско - пролетен плевел. Стеблото е исправено, при основата без лисна розета, покриено со восочна превлака, високо околу 60 цм. Има соцветие метлица, со долги дршки и розова боја. Се шири антропохорно - преку семенскиот материјал. Најмногу е распространет во граорицата, грашокот, стрништите жита.повеќе слики >>

Препарати