Име на болест: Мртва коприва - Lamium amplexicaule
Култура: ПЧЕНИЦА
Опис: Едногодишно растение високо 5 - 30 цм. Стеблото е исправно или полегнато, голо. Обично се разгранува при основата. Долните листови се округли, мали, со петелки, а горните крупни и седечки. Цветовите се групирани со бледоцрвена боја. Горната усна на цветорт е цела, исправена, влакнеста и штитеста, а долната троделна. Произведува околу 200 семкиповеќе слики >>

Препарати