Име на болест: Крстенец обичен (костреж) драгошец - Senecio vulgaris
Култура: ВИНОВА ЛОЗА
Опис: Едногодишно често озимо или двогодишно растение. Високо 20 - 50 цм. Стеблото е исправно разгрането скоро голо. Има малку листови кои се наизменични и нарежани. Долните имаат петелка а горните се седачки. Голи само средниот нерв е влакнест. Цветовите се жолти собрани во главичесто соцветие. Цвета цела година. Дава до 7000 семки. Птиците го јадат семето и разнесуваат. Често дава две или повеќе генерации. Преносител е на некој рѓи.повеќе слики >>

Препарати

GOLIJAT

GOLTIX WP 70