Име на болест: Чадливка (обична росница) - Fumaria officinalis
Култура: ЈАЧМЕН
Опис: Едногодишно растение високо 10 - 30 cm. Коренот е добро развиен. Стеблото е исправено, тенко, мазно и благо ребрасто, со можност за разгранување. Листовите се разделени, со тенки резови, мазни. По 10 - 15 цветови пурпурно - розеви, собрани во гроздасти соцветови. Плодот е оревче, со димензии 2 - 3 mm. Произведува годишно 300 - 1. 600 семки. Содржи алкалоиди и е отровно.повеќе слики >>

Препарати

GOLIJAT

GOLTIX WP 70