Име на болест: Полски глодачи - Microtus arvalis
Култура: ЈАЧМЕН
Опис: Живее го гoлеми колонии во паркови или по неколку женки со еден мажјак. Младите копааѕ свои легла во близиина на родителските. Се хранат со млади плодови, плевели, габи, лишаи и сл. Штетите ги причинува во есен зима и во пролет.повеќе слики >>

Препарати