Име на болест: Пескар - Оpatrum sabulosum
Култура: СОНЧОГЛЕД
Опис: Има 1 генерација годишно. Презимува како имаго во почвата. Во пролет имагото се активира и има потреба од дополнителна исхрана. Тогаш ги гризе младите листови од растенијата домаќини, но и ги прегризува младите стебленца. Штетите можат да бидат и до 100%.
Мерки за контрола: пескарот може да се контролира со плодоред.повеќе слики >>

Препарати