Име на болест: Полски глушец - Microtus arvalis
Култура: ПЧЕНИЦА
Опис: Живее во големи колонии во паркови или по неколку женки со еден мажјак. Младите копаат свои легла во близина на родителските. Се хранат со млади плодови, плевели, габи, лишаи и сл. Штетите ги причинува во есен, зима и во пролет.повеќе слики >>

Препарати