Име на болест: Свиларка,ленова - Cuscuta epilinum Weihe
Култура: ПЛЕВЕЛИ
Опис: Едногодишен доцнопролетен плевел - паразит. Најчесто го заплевелува ленот, т. е лесно се приспособил за оваа култура. Се шири во вид на петна( огништа). Често зафаќа површина од околу 100 - 1000м2 па и повеќе при што го уништува посевот. Се уништува како претходните 2 вида (агротехника и хербициди).повеќе слики >>

Препарати

KERB