Име на болест: Зелена грашкова лисна вошка - Acyrthosiphon pisum Harris
Култура: ЛУЦЕРКА
Опис: Зелената грашкова лисна вошка има зелена боја на телото и големина 4 - 6 мм. Корникулите се силно изразени, зелени на врвот темни. Напаѓа голем број на легумонози, особено грашок, грав, луцерка, граорица, црвена детелина. Вектор е на голем број вируси (жолтици на грав, мозаик на сојата). Економски праг на третирање е 10 - 20% заразени леторасти.повеќе слики >>

Препарати

ETIOL SPECIJAL

ETIOL TECEN