Име на болест: Мувлосување на житата - Monographella nivalis
Култура: ПЧЕНИЦА
Опис: Симтомите се забележуваат уште под снежниот покривач или по неговото топење. На листовите се забележува белорозова мицелија. Листовите гнијат со јасно темнокафеави рабови. Болеста зафаќа мали групи растенија во вид на кружни жаришта. Мерка за заштита се користење на здраво семе.повеќе слики >>

Препарати